HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
hoodia gordonii dieet

Hoodia Gordonii

Hoodia Gordonii

Een manier om in razend tempo af te vallen zonder inspanning en zonder een dieet te volgen is het in de Verenigde Staten en Engeland al enorm populaire Hoodia Gordonii. Alhoewel Hoodia Gordonii een natuurlijke eetlustremmer is en geen afslankmiddel, hebben wij er toch voor gekozen om dit product op te nemen in ons dieetoverzicht.

In de Verenigde Staten en Engeland is Hoodia Gordonii de absolute afslankhype van dit moment! Een reportage van een correspondent van de BBC en zijn cameraman waarin zij beide Hoodia Gordonii hadden ingenomen heeft het product enorm gepromoot.

De correspondent had nadat hij Hoodia Gordonii had ingenomen pas na 24 uur zijn eetlust weer op het normale niveau. Met veel tegenzin had hij een bescheiden lunch gegeten en een nacht geslapen. Ook in Nederland besteedde Netwerk en Kassa aandacht aan de werking van Hoodia Gordonii en het product is nu ook volop verkrijgbaar in Nederland.

Wat is Hoodia Gordonii?

Hoodia Gordonii is een vetplant die op een cactus lijkt. Deze vetplant wordt onder gecontroleerde omstandigheden in Zuid-Afrika gekweekt en gedroogd. De plant, die te herkennen is aan zijn schotelvormige bloemen, kan ongeveer 45 cm groot worden. Je kunt Hoodia Gordonii aanschaffen als gedroogde plant, maar ook in de vorm van een extract.

De plant of het extract heeft de eigenschap het hongergevoel op een natuurlijke wijze te onderdrukken zonder daar een misselijk gevoel aan over te houden. Hoodia Gordonii wordt al honderden jaren door de Bosjesmannen en de San-stam gebruikt om honger en dorst tegen te gaan tijdens de jacht of in een periode van voedselschaarste. De mannen van de San-stam geven aan dat Hoodia meer energie geeft en je concentratievermogen verbeterd.

Het basisprincipe van Hoodia Gordonii

De werking van Hoodia Gordonii is heel simpel, maar tegelijker tijd zeer effectief. Door het eten stijgt het glucosegehalte (de bloedsuikerspiegel) in het bloed. Een bepaald deel van de hersenen registreert deze toename van het glucosegehalte en zorgt ervoor dat de eter een signaal krijgt.

Bij de mensen waar het verzadigingscentrum, dat te vinden is in de hersenen, goed functioneert, wordt tijdig een signaal afgegeven dat het hongergevoel doet verdwijnen waardoor men stopt met eten. Bij de meeste mensen met overtallige kilos reageert het verzadigingscentrum minder rap op het eigenlijk al ‘vol zitten’ waardoor ze meer eten dan nodig is. De voornaamste reden dat dit signaal niet op tijd wordt afgegeven door de hersenen bij deze mensen is omdat ze gewend zijn aan pieken in de suikerspiegel en/of aan grote hoeveelheden voedsel. Dit is de reden dat ze meer eten dan nodig is en dit is natuurlijk slecht voor de fysieke gesteldheid.

Dit patroon wordt versterkt omdat het een vicieuze cirkel is waardoor ze alleen maar meer en meer aankomen. Hoodia Gordonii doorbreekt deze vicieuze cirkel door een verzadigingssignaal af te geven dat 10.000 keer zo sterk is als dat van glucose. Hierdoor reageren de hersenen eerder en sterker, waardoor een compleet verzadigd gevoel optreedt en de ongezonde eetlust verdwijnt. De bewering is dat men dankzij Hoodia 6 uren zonder eten kan zonder dat ook maar enigszins te voelen.

Onderzoek naar Hoodia Gordonii

Uit een zogenaamd dubbel blind placebo onderzoek in Leicester, Engeland, is gebleken dat de plant de inname van calorieën met 1000 calorieën per dag verlaagt. Aan de test deden twee groepen vrijwilligers mee. De ene groep kreeg Hoodia Gordonii en de andere groep kreeg een placebo. Geen van de vrijwilligers heeft gedurende de test aan sport gedaan.

Na 15 dagen werd duidelijk dat de vrijwilligers die Hoodia Gordonii hadden ingenomen 1000 calorieën per dag verloren zonder ook maar enige vorm van sport te beoefenen. Deze vrijwilligers waren zich niet eens bewust van het feit dat zij moeiteloos aan het afvallen waren. Om deze resultaten te verduidelijken is het belangrijk om te weten dat een pond vet ongeveer 3.500 calorieën bevat. Als Hoodia Gordonii de dagelijkse inname met 1000 calorieën vermindert dan is dat ruim 7.000 calorieën per week en dat staat weer gelijk aan een kilo per week. Op jaarbasis kan dat oplopen tot ruim 50 kilo.

Daar staat tegenover dat er tot nu toe geen grote klinische onderzoeken zijn gedaan naar de risico’s van Hoodia Gordonii op de volksgezondheid. Wel is het zo dat de leden van de San-stam al eeuwen lang Hoodia Gordonii innemen zonder enige bijwerkingen.

Wat is de aanbevolen dosering?

Het gebruik van 3x daags 400mg capsules wordt door deskundigen gezien als de ideale dosering om het hongergevoel weg te nemen. De capsules moeten een uur voor elke maaltijd met een groot glas water worden ingenomen. De smaak is vrij bitter en na een aantal minuten begint het al te werken.

Het grote tekort aan Hoodia Gordonii

Zoals je mag verwachten van een product waar je moeiteloos van afvalt, is de vraag naar dit product buitengewoon groot. Echter, de Hoodia Gordonii plantjes zijn zeer zeldzaam en de vraag is dan ook of aan de enorme vraag kan worden voldaan.

De plantjes zijn prijzig en hierbij moet je denken aan $ 65,- voor een heel kleine plantje. De zeer kleine Hoodia Gordonii zaadjes zijn te koop voor ongeveer een euro per stuk. Dit maakt de zaadjes duurder dan goud. Mensen over de gehele wereld willen Hoodia Gordonii hebben en er is gewoonweg niet genoeg voor iedereen. De verkopers hebben alles verkocht wat ze hebben en de zaadverkopers hebben bijna geen voorraad meer.

Aangezien het zes jaar duurt voor een plantje voldoende is gegroeid zal er tot minimaal 2010 een groot tekort zijn. Daar komt bij dat de plantjes een ongelofelijke vieze geur afgeven om vliegen aan te trekken en dat veel mensen hierdoor afzien om deze planten in hun tuin te laten groeien.

Let op!

Sinds Hoodia Gordonii volop aandacht heeft gekregen van de grote Engelse en Amerikaanse nieuwszenders zoals BBC en ABC News hebben de nepproducten hun weg razendsnel naar de markt gevonden. De meeste Hoodia Gordonii producten die verkrijgbaar zijn bevatten geen werkzame stoffen van de Hoodia Gordonii plant. Wees voorzichtig want sommige van deze namaakproducten bevatten stoffen zoals gevaarlijke chemicaliën.

Droog Trainen Protocol Mannen

€ 47,00

Ben jij als man al een tijd bezig met gewicht verliezen? Zit je ertegenaan te hikken en voel je je slecht elke keer als je een hamburger eet of een glas bier drinkt? Dit zijn dingen waar elke man tege lees meer...


Simpel Slank programma

€ 37,00

Afvallen is moeilijk en het lijkt soms dat het alleen is weggelegd voor de mensen om je heen. Nooit ben jij degene waarbij de kilo's er blijvend afvliegen. Fitnesstrainer Bernard Favier vocht zelf met lees meer...


Droog Trainen Protocol Vrouwen

€ 47,00

Voel jij je als vrouw wel eens onzeker of je het wel goed doet? Verandert je lichaam weinig en lijkt het alsof je stil staat? Tegelijkertijd blijft het toch altijd moeilijk inschatten wat de juiste vo lees meer...