HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
water en afvallen

Water En Afvallen

Veel water drinken als je wilt afvallen!

Iedereen weet dat veel drinken gezond is. Toch drinken we vaak niet genoeg. Dagelijks heeft ons lichaam ten minste 2,5 liter vocht nodig. Drank en voeding kunnen dit leveren. Ongeveer een derde van je noodzakelijke vocht komt uit je voeding als brood, vlees en fruit. De beste vorm om vocht tot je te nemen is natuurlijk water. Koolzuurhoudende drankjes als cola of sinas zijn misschien wel lekker, maar zitten vaak vol suiker en kunstmatige zoetstoffen. Dat is schadelijk voor de gezondheid en voor het gebit. Veel drinken kan vooral handig zijn als je last hebt van een blaasontsteking of veel sport.

Door veel te drinken bevorder je de gezondheid en ook voor jouw schoonheid is het een belangrijke factor. Mede door die kennis is het drinken van water de laatste jaren toegenomen. Er zijn daarnaast nog meer redenen waarom water goed voor ons is. Mocht je te weinig drinken dan zorgt je lichaam ervoor dat het meer vocht vast houdt voor als je het nodig hebt. Je vochtgehalte moet op peil blijven omdat het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen, het ontgift en het reinigt je lichaam.

Water en afvallen!

Je hersenen kunnen het verschil tussen honger en dorst niet onderscheiden, daarom geven je hersenen een seintje aan je lichaam als je te weinig drinkt. Je kunt dan de neiging krijgen om iets te gaan eten, terwijl je eigenlijk alleen dorst hebt. Andersom gebeurt hetzelfde: als je de behoefte hebt iets te eten, neem dan een glas water. Dit vermindert je hongergevoel.

Cursus Natuurlijk Suikervrij

€ 67,00

Heb je last van overgewicht, allergieŽn en een slechte weerstand? Merk je dat je vaak een gebrek aan energie hebt of kamp je regelmatig met misselijkheid, hoofdpijn en migraine? Dan is het wellicht ti lees meer...Slank door de Overgang

€ 37,00

Ben jij een vrouw in de overgang en loop je nog altijd met een kilootje te veel rond? Heb je het gevoel dat je kleren niet lekker zitten en kijk je niet graag in de spiegel? Ria Kamelle, de schrijfste lees meer...