HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
vitamines mineralen

Vitamines En Mineralen

Vitamines en mineralen belangrijke voedingsstoffen!

Behalve door minder vet te eten, gezond te leven en te ontbijten heeft je lichaam ook bepaalde stoffen nodig zodat je gezond kan blijven. Zo zijn vitaminen en mineralen zeer belangrijk voor het functioneren van ons lichaam. Omdat de meeste vitaminen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt, moeten we ze op een andere manier zien binnen te krijgen. Dit gebeurt voornamelijk door voeding. We hebben dagelijks een regelmatige hoeveelheid vitaminen en mineralen nodig. Ons lichaam kan de meeste vitaminen namelijk niet opslaan, zodat we voor een tijdje voldoende hebben. Het is onontbeerlijk om ze dagelijks binnen te krijgen. Dit gebeurt door gezonde voeding en veel groenten en fruit te eten. Deze bevatten veel voedingsstoffen. Ook werken sommige vitaminen en mineralen samen en vergroten ze de werking van elkaar. Vitamine D is bijvoorbeeld nodig voor de opname van calcium. Vitamine C zorgt voor de opname van ijzer uit voeding.

Probeer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH ) vitaminen en mineralen tot je te nemen. Maar let op: het blijven gemiddelden. Niet iedereen heeft hier genoeg aan. Ben je zwanger, in de groei, of herstellend van een ziekte of een operatie dan heb je andere behoeftes en over het algemeen dus meer nodig.

Sommige vitaminen zouden goed zijn als behandeling of ter voorkoming van bepaalde kwalen. Er wordt dan voorgeschreven om er een hoge dosis van te nemen. Zo wordt beweerd dat vitamine A, D en E veroudering en rimpels tegengaat. Vitamine C zou bepaalde vormen van kanker voorkomen. Er zijn echter weinig wetenschappelijke bewijzen die deze bewering van inname van hoge dosissen vitaminen ondersteunen.

Soms kan het nuttig zijn om tijdelijk wat extra vitaminen en mineralen te gebruiken. Vooral als je verkouden bent of je voelt je even niet lekker voelt, kan het helpen. Maar probeer het liefst zoveel mogelijk vitaminen en mineralen uit de dagelijkse voeding te halen.

Probeer zout te vermijden!

Zout kun je beter laten staan in je eetpatroon. Het is ongezond en heeft nadelen op de bloeddruk, astma en vormen van kanker. Vooral kant- en klaar producten bevatten veel zout. Kies liever voor verse of gedroogde kruiden als smaakmakers. Bovendien raakt je smaak gewend aan zout. Dit zorgt ervoor dat je steeds meer nodig hebt om hetzelfde smaakeffect te krijgen.

Clean Start 21 dagen detox

€ 47,00

Heb jij regelmatig last van depressieve gevoelens en stemmingswisselingen of ben je regelmatig ziek? Of, heb je wel eens last van darm- en maagklachten of merk je onverklaarbare spier- en gewrichtspij lees meer...


De VetKiller Workout Serie

Wil je gewicht verliezen? Maar dan op een verantwoorde manier? Probeer dan de Vet-Killer 320 & 360 workout van Jesse van der Velde. Dit zijn speciale trainingsprogramma’s die inhaken op het stimuleren lees meer...