HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
thee en afvallen

Thee en Afvallen

Thee helpt je bij het afvallen. Lees hieronder hoe dit werkt.

Dat groene thee kan helpen als je wilt afvallen, is al een tijdje bekend. Maar dankzij een nieuw onderzoek is de positieve werking van thee bevestigd. In totaal zijn er ruim 70 onderzoeken nader onderzocht waarin de effecten van thee op ons lichaam zijn getest.

In het onderzoek komen onder andere groene thee, zwarte thee en oolong thee aan bod en wordt er gekeken naar welke het meest geschikt is om af te vallen. Vooral groene thee was een krachtige bondgenoot. Het werkt zeer goed bij gewicht verlies omdat het vet verbrandt. Bij de andere twee thee soorten was dit ook het geval, maar het verbrandingsproces was minder. De andere twee theeen, zwart en oolong, hebben ook twee belangrijke nadelen: het zorgt niet dat je hongergevoel weggaat en het werkt ook niet laxerend. Groene thee zorgt hier wel voor en is dus nuttig in het afvalproces.

Met alleen een kopje thee per dag kom je er niet. Je moet groene thee over een langere periode drinken, wil het echt goed helpen. Probeer deze thee in je dagelijks drinkpatroon op te nemen. Uit diverse wetenschappelijk onderzoeken is gebleken dat het dagelijks drinken van thee het beste helpt in de strijd om wat kilos kwijt te raken. Mensen die al 10 jaar of langer groene thee drinken, hebben gemiddeld 20% minder lichaamsvet dan mensen die dit gezonde goedje nooit tot zich nemen.

Groene thee en sporten is een ideale combinatie

Vooral als je er ook bij gaat sporten, is de werking van groene thee subliem met betrekking tot het afvallen. Een gemiddelde stijging van het uithoudingsvermogen van 24% is niet abnormaal. Bovendien breek je makkelijker vet af door bepaalde bestanddelen die zich in groene thee bevinden.

Kies je voor thee of tabletten?

Het is ook mogelijk om capsules en tabletten met groene thee extract te kopen om zo aan je dagelijkse dosis te komen. Je kunt er toch beter voor kiezen om het gewoon te drinken. Het is namelijk zo dat de pillen geen goede kwaliteit van de groene thee bevatten. In de pillen zitten de slechtste kwaliteit theeblaadjes. Je kunt de thee dus beter drinken dan als tablet innemen.

Welke groene thee moet je kiezen?

Uiteraard helpen alle soorten groene thee bij je afvalproces. Toch kun je beter kiezen voor goede groene thee uit een speciaalzaak. De kwaliteit en smaak verschillen erg van die van de supermarkt namelijk. Suiker kun je ook achterwege laten, want groene thee heeft al een zoetig smaakje van zichzelf. De thee uit de speciaalzaak smaakt zoals die hoort te smaken: zoet en zacht. Die uit de supermarkt kan wel eens bitter uitvallen en heeft een mindere afdronk. Er is dus ruime keuze en je kunt de smaak kiezen die je wilt. Begin zo snel mogelijk met het invoeren van groene thee in je dagelijkse voedingspatroon. U zult versteld staan van de resultaten.

Love2Run Bundel 1

€ 19,95

Ben je een hardloopliefhebber en ben je op zoek naar een nieuwe en toegankelijke sport? Wil je daarnaast graag wat achtergrondinformatie inwinnen voordat je ook maar een stap in een richting zet? Lees lees meer...


Fixx Shake 14 stuks

€ 68,32

Ben je continu aan het werk en ervaar je ten gevolge hiervan veel stress? Heb je daarnaast last van overgewicht, zit je de hele dag op je werk en heb je wel eens last van rugpijn? Als dit het geval is lees meer...


De Keto Revolutie

€ 37,00

Het keto-dieet is de laatste dieet-hype uit de Verenigde Staten. En dat is niet zonder reden, de werking van het dieet is namelijk wetenschappelijk bewezen. Het blijkt dat het niet alleen helpt bij he lees meer...