HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
spelsport

Spelsport

Spelsport

Voorbeelden van spelsporten zijn voetbal, tennis, hockey en volleybal. Bij spelsporten draait het om een afwisseling van duur- en intervalactiviteit. Je kunt bij spelsporten een aantal regels in acht nemen. Dat zijn de volgende:

  • eet niet te veel vetten,
  • zorg voor een gevarieerde voeding,
  • kies voor voeding met veel koolhydraten,
  • zorg dat je genoeg drinkt,
  • Belangrijk is het ook om de maaltijden te plannen en op regelmatige tijdstippen te eten.

Glycogeen levert de meeste energie bij spelsporten. Wil je zorgen dat die reserve optimaal is, dan is het belangrijk om zo veel mogelijk tussendoor, en zeker in de pauzes voeding met veel koolhydraten te gebruiken. Kies hierbij het liefst voor vocht. Vaste voedingsmiddelen kunnen maag- en darmklachten veroorzaken. Een goede keus is thee met suiker of een koolhydraatrijke sportdrank. Na het sporten, moet je de verbruikte hoeveelheid glycogeen weer aan vullen. Een maaltijd met veel koolhydraten is voldoende. Zorg wel dat je die binnen twee uur na de inspanning tot je neemt.

Zorg dat je voor de wedstrijd genoeg drinkt. Het is belangrijk om voor aanvang voldoende te drinken, omdat je tijdens het spel lastig naar een drankje grijpt. Een goede keus is ook hier thee met suiker. Zorg dat je ook tijdens of na het sporten genoeg vocht binnen krijgt. Het is het best om evenveel vocht te drinken als dat je tijdens het sporten bent kwijt geraakt. Dit kan je meten door jezelf voor en na het sporten te wegen. Als je dit een aantal keer doet dan weet je hoeveel vocht je ongeveer verliest, en kan je hier rekening mee houden met het aanvullen van je vochtgehalte na de training of wedstrijd.

Het is heel belangrijk dat je niet vlak voor de wedstrijd of training eet. Gebruik je maaltijd minstens 2 tot 3 uur van tevoren. Dit voorkomt maag- en darmklachten. Je kunt tot uiterlijk een uur van tevoren nog wat eten. Kies dan voor licht voedsel zoals wat fruit of een gezonde reep.

Simpel Slank programma

€ 37,00

Afvallen is moeilijk en het lijkt soms dat het alleen is weggelegd voor de mensen om je heen. Nooit ben jij degene waarbij de kilo's er blijvend afvliegen. Fitnesstrainer Bernard Favier vocht zelf met lees meer...Stoppen met Lijnen 12 weken Gezond en Gewicht

€ 87,00

Loop je met een kilo'tje te veel rond en zou je daar graag eens vanaf komen? Wil je daarnaast op een manier afslanken waarna het vet ook daadwerkelijk weg blijft, doe dan de Cursus Stoppen met Lijnen lees meer...