HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
snel afvallen

Snel Afvallen

Tips om snel af te vallen

Veel mensen willen wat kilos kwijt, maar weten vaak niet hoe ze dit goed aan moeten pakken. De manieren om supersnel af te vallen, zoals crash diëten, zijn niet goed voor je lichaam en kunnen zelfs averechts werken. Dit komt omdat je voor een korte periode veel te weinig calorieën binnen krijgt en je lichaam gaat 'hamsteren'. Als je daarna weer normaal gaat eten, kom je dubbel zo hard aan. Het enige dat dit teweegbrengt, is dat je lichaam uit balans raakt.

Is er dan helemaal geen manier om goed en blijvend af te vallen? Zeker wel! Hieronder volgens een aantal tips die altijd werken. Ze hebben bovendien als extraatje dat ze gezond zijn voor je lichaam. Zo blijf je in balans. Volg je deze tips goed op, dan zul je merken dat je snel gewicht verliest. Maar nog belangrijker: je zal op hetzelfde gewicht blijven en niet gaan jojoën.

Tip 1: Langzaam eten

Deze methode werkt echt en is bewezen. Door langzaam te eten, krijg je eerder een vol gevoel. Hierdoor ga je dus vanzelf minder eten. Maak een feestje van iedere maaltijd en neem er uitgebreid de tijd voor. Je zult merken dat je na verloop van tijd vanzelf minder gaat eten en dus afvalt.

Tip 2: Verdeel je maaltijden

Het is beter om niet in een keer te veel te eten. Kies er liever voor om 5 tot 6 keer per dag te eten. Door deze verdeling zorg je er voor dat je bloedsuiker niveau over de hele dag constant blijft. Dit zorgt ervoor dat je de hele dag veel meer energie hebt. Zo voel je je nooit lusteloos en zwak tussen maaltijden in. Bovendien sla je minder vet op. Dit gebeurt omdat je minder pieken in je bloedsuiker niveau hebt en het stabiel blijft. Door hoge pieken in je bloed suikerspiegel slaat je lijf juist vet op.

Tip 3: Sla het ontbijt niet over

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit zorgt dat je veel meer energie hebt over de hele dag. Bovendien wordt je verbrandingsproces op gang gebracht. Als je ontbijt, kies dan voor producten met veel vezels. Die zitten veel in volkoren producten, zoals bruin brood en muesli. Een goed ontbijt helpt tevens voor een goede stofwisseling. Zo zorg je ervoor dat je lichaam minder vet opslaat.

Tip 4: Eet minder als het donker wordt

Hierboven noemden we al dat het belangrijk is om het ontbijt niet over te slaan. Zo breng je je stofwisseling op gang. Maar het is net zo belangrijk om aan het einde van de dag anders te eten. En dan bedoelen we dus minder eten! Naarmate de zon onder gaat, is je lichaam minder actief en wordt moe. Je lijf is dan minder goed in staat om de calorieën die je inneemt te verbranden. Kies er daarom voor om 's avonds niet te veel te eten.

Tip 5: Voor het slapen gaan niet eten

Na het avondeten is het helemaal belangrijk om niet te veel te eten. De verleiding voor een pak koekjes of een zak chips kan groot zijn, maar beheers je! Omdat je lichaam 's avonds minder actief is, en je stofwisseling langzamer werkt, komt alles wat je eet extra hard aan. Je kunt het namelijk niet meer verbranden. Probeer dus na 21.00 uur niks meer te eten. Zelfs al heb je het gevoel dat je trek hebt in iets lekkers, doe dit dan niet. Je zult merken dat het echt helpt en dat je niet aankomt. Dit is misschien de moeilijkste tip om vol te houden, maar hij werkt het beste! Dus niet laat eten!

Tip 6: Kies voor groene groenten

Alle groenten zijn natuurlijk gezond en goed voor je. Maar probeer om in elke maaltijd toch groene groenten te verwerken. Deze groenten bevatten namelijk belangrijke vitaminen en mineralen die supergoed voor je zijn. Ook zitten ze boordevol vezels. En deze zorgen voor een goede stofwisseling.

Kies daarom vaker voor een groene salade en verwerk spinazie of broccoli in je diner. Ook zorgen groene groenten voor een laag bloedsuiker niveau. Hiermee voorkom je dat er hoge pieken ontstaan. Deze pieken in je bloedsuiker niveau zorgen ervoor dat je lichaam vet gaat opslaan en dat je dikker wordt.

Deze tips zijn geen wondermiddel. Maar volg je ze goed en trouw op, dan zul je merken dat je zeker af gaat vallen. Dit vereist wel een verandering van je levens- en eetpatroon, maar is het waard. Je wordt slanker en voelt je fijner en zelfverzekerder. Niks gaat voor niks, dus je moet wel moeite doen. Toch zijn deze tips niet al te moeilijk om op te volgen en vol te houden. Het is in ieder geval veel beter dan al die rare diëten die ervoor zorgen dat je lichaam in een soort overlevingsstand gaat werken. Hierdoor gaat je stofwisseling steeds langzamer werken om energie te besparen. Zo val je dus ook niet af.

Deze tips werken juist tegenovergesteld. Door anders te eten gaat je lichaam juist sneller calorieën verbranden! Als je dan een keertje zondigt, is dat niet zó erg. Je lichaam verbrandt het dan namelijk veel sneller. Bovendien slaat het de vetten minder snel op dan bij een gewoon dieet.

Fit Foodkit Mannen

€ 19,95

Voor een fit en optimaal functionerend lichaam is sporten alleen niet genoeg. Het begint namelijk allemaal in de keuken. Zonder hoge kwaliteit voedingsstoffen krijgen je spieren niet de juiste energie lees meer...


Fitcooking editie 2 (2019)

€ 27,00

Zoek je een oplossing voor het bereiden van gezonde recepten in de keuken? Wil je daarnaast dat ze allemaal makkelijk te bereiden zijn en bovendien bijdragen aan een fit en sterk lichaam? Neem dan een lees meer...


101 Keto Recepten

€ 27,00

Heb je al eens van het ketogene dieet gehoord? Met deze methode spreek je de natuurlijke vet verbrand capaciteit aan van je lichaam. Toch kan het een uitdaging zijn om deze methode vol te houden als j lees meer...