HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
slanke benen

Slanke Benen

Hoe krijg je mooie en slanke benen? Hier vindt u tien tips.

De zomer komt eraan en je zou het liefst dat korte rokje aan willen doen. Maar dan wel met slanke en mooie benen natuurlijk. Hoe krijg je dat voor elkaar? Hieronder volgen 10 tips als je slanke en mooie benen wilt.

Zonder hard te werken is er geen winst. Je moet er wel wat voor doen. Bewegen is een must en de sportschool is dus je beste bondgenoot als het gaat om een strak lichaam. Dit geld dus ook als je mooie en slanke benen wilt. Misschien heb je in het begin een beetje angst om de sportschool binnen te lopen, maar als je een paar keer bent geweest, zal je zien dat het allemaal erg meevalt. Het is het beste om die stap gelijk te zetten en je in te schrijven bij een sportschool. Je zal er zeker geen spijt van krijgen, vooral niet als je weet dat het op de lange termijn zeker zoden aan de dijk zal zetten.

Tip 1: Rustig aan

Niks gaat voor niks. Je krijgt niet zomaar mooie en slanke benen. Dit kost tijd en energie. Blijf stug doorgaan met je oefeningen, ook als het even tegen zit. Blijf die lange termijn doeleinden in gedachten houden. Ga ook zeker niet te snel. Bouw je work out rustig op, dan zijn de veranderingen blijvend. Een bijkomend voordeel is dat het voor je gevoel dan ook veel minder werk is.

Dit is een belangrijke tip: te snel gaan is vaak ongezond! Je lichaam wil het liefst langzaam afvallen, ook al heb jij wat anders in je hoofd. Bovendien is dit een onrealistisch doeleinde. Zeker als je niet vaak sport, maar wel zo snel mogelijk wilt afvallen. Dit kan gewoonweg niet! Het enige wat je bereikt is dat je daardoor gedemotiveerd raakt om verder af te vallen. Het gevolg is dan ook waarschijnlijk dat je sneller afhaakt. Het beste is dus om het langzaam op te bouwen en dan komt dat resultaat vanzelf wel.

Tip 2: Meer variatie

Wil je gewicht kwijtraken, dan is variatie zeer belangrijk. Doe tijdens je training veel verschillende oefeningen voor je benen. Zo zorg je ervoor dat je lichaam niet gewend raakt aan bepaalde trainingen die ervoor zorgen dat je slanke en mooie benen krijgt. Je kan maximaal zes weken lang dezelfde serie oefeningen doen. Doe het vooral niet langer want dat is niet effectief. Om het beste resultaat te behalen, moet je daarna andere oefeningen gaan doen.

Tip 3: Kies voor zware gewichten

Heel veel vrouwen kiezen er niet voor om zware gewichten te gebruiken omdat ze bang zijn dat ze eruit gaan zien als een opgepompt Michelin mannetje. Dit is niet waar en dit geeft een onjuiste kijk op de zaak. Zware gewichten zijn juist heel goed om mooie en slanke benen te krijgen! Door zwaarder te trainen krijg je elegantere en beter gestroomlijnde benen, geen schaatsersbenen! Vergeet dus dit broodje aap verhaal en pak wat zwaardere gewichten en train je benen een standje harder.

Tip 4: Ren de heuvel op

Soms kan trainen ook heel makkelijk zijn. Vooral voor mensen die niet in de stad wonen. Iedereen die heuvels in de buurt heeft, moet daar gebruik van maken. Een rondje op en neer rennen is uitstekend voor je gezondheid en geeft goede resultaten. Het is een prima oefening voor je hele onderlichaam. Ook al is het zwaar, zet vooral door want je krijgt er echt slanke benen van. Eén voordeel: als je boven bent, mag je ook weer naar beneden. Dus eerst hard werken om naar boven te komen, maar dan heel makkelijk naar beneden.

Let er wel op dat je rustig aan moet beginnen. Als je het een aantal keren per week doet, dan zul je merken dat je uithoudingsvermogen beter wordt en het keer op keer makkelijker gaat. Na een paar weken ga je ook veel sneller en merk je dat je benen slanker en gespierder worden.

Tip 5: Goed eten is belangrijk

Vaak gaan vrouwen op een strikt dieet als ze willen afvallen. Ze denken dat ze dan sneller dunner worden. Er zijn ook veel vrouwen die een stuk minder eten zodra ze beginnen met sporten. Ze willen zo graag een slank lichaam en dit is de reden dat ze vaak een maaltijd overslaan. Dit is absoluut niet goed! Ze verkeren in de veronderstelling dat gezond eten gepaard gaat met weinig eten.

Het tegenovergestelde is juist het geval. Wil je mooie en slanke benen, dan moet je juist erg goed en met name genoeg eten. Om een strak lichaam te krijgen, moet je juist werken aan je spiermassa. En zonder de juiste voeding kan je lichaam die spieren niet maken. Belangrijk is dat je oplet dat je voldoende fruit en groente eet. Maar veel vezels (complexe koolhydraten) en eiwitten zijn ook noodzakelijk.

Tip 6: Veel water drinken

Dit is een heel erg belangrijk punt!!! Of het nu gaat om het verliezen van gewicht of het trainen met het doel om die mooie en slanke benen te krijgen, voldoende water drinken is zeer belangrijk! Het wordt aangeraden om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Verdeel dit over kleine hoeveelheden gedurende de hele dag.

Tip 7: Ga niet te snel

Vaak doen mensen in de sportschool de oefeningen veel te snel. Dit is juist helemaal niet goed. Het is veel beter om je work out met beleid en dus langzaam uit te voeren. Helemaal als je bezig bent om je spiermassa vergroten en zo die slanke en mooie benen te verkrijgen. Het beste resultaat geeft het als je de krachttraining 1 seconde heen en 3 seconden terug doet. Zo ontstaan er hele kleine scheurtjes in je spierweefsel en dit geeft het beoogde resultaat. Je lichaam herstelt deze scheurtjes. Als je lijf dit repareert, zorgt dat ervoor dat de spieren van betere kwaliteit worden. In principe sloop je jou lichaam tijdens het trainen, maar met voldoende rust en de benodigde voedingstoffen herstel en verbeter je jou spieren.

Tip 8: Stretchen

Om mooie en gespierde benen te krijgen is stretchen is een belangrijk onderdeel van de work out. Door te rekken herstellen je spieren namelijk sneller. Overigens is krachttraining niet verstandig als je spierpijn hebt. Cardio training is nog wel mogelijk als je spierpijn hebt, als het maar met mate is en niet te intensief.

Tip 9: Eiwitten niet vergeten

Je lijf heeft bepaalde voedingstoffen nodig. Eiwitten zijn hierbij de belangrijkste bouwstoffen voor je spieren. Probeer in je voeding daarom regelmatig kip, kalkoen, eieren, melk (liefst soja) en vis te verwerken. Zonder eiwitten kan je lichaam namelijk geen spiermassa opbouwen. Deze tip is dus relevant als je mooie en slanke benen wilt krijgen.

Tip 10: Blijf bewegen

Het is eigenlijk voor je hele lijf goed, maar vooral voor het bemachtigen van mooie benen is bewegen zeer belangrijk. Er zijn veel oefeningen naast fitness die handig en leuk zijn om te doen. Voorbeelden zijn steppen, spinnen, cardio en nog veel meer. Ga eens naar de sportschool en kijk welke verschillende groepstrainingen gegeven worden. Kies uit wat jij leuk vindt om te doen en begin gelijk. Dat hoeft niet fanatiek, maar begin rustig en bouw dat langzaam uit. Een bijkomend voordeel is dat je behalve het bemachtigen van een mooi, strak en slank lichaam, ook veel nieuwe mensen ontmoet. Dit is altijd leuk! Bovendien versterkt het je zelfvertrouwen en voel je je krachtiger in het leven staan. Tot zover de 10 tips voor slanke en mooie benen!

FIT Methode

€ 29,95

Ben je op zoek naar een methode die je helpt bij het controle nemen over je gezondheid? Wil je bovendien zelf de vinger aan de pols houden en niet afhankelijk zijn van wat iemand anders doet? Lees dan lees meer...


Simpel Slank programma

€ 37,00

Afvallen is moeilijk en het lijkt soms dat het alleen is weggelegd voor de mensen om je heen. Nooit ben jij degene waarbij de kilo's er blijvend afvliegen. Fitnesstrainer Bernard Favier vocht zelf met lees meer...


Vitaal en Gezond Zwanger

€ 27,00

Spannend! Jij of je vrouw of vriendin is zwanger geworden. Het enige waar je je begrijpelijkerwijs druk om maakt, hoe kom ik of mijn vrouw of vriendin deze tijd met zo weinig mogelijk klachten door? R lees meer...