HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
cellulitis

Cellulitis

Help ik heb teveel cellulitis! Hoe krijg je het en hoe kom je er vanaf?

Cellulitis is de nachtmerrie van elke vrouw. Het merendeel van de vrouwen heeft last van de vervelende bobbels op de huid. Cellulitis bestaat uit onderhuidse vetcellen die samen worden gehouden door bindweefsel. Deze kwaal is niet ongezond, maar wel erg vervelend. Veel vrouwen zitten er mee. Dit merk, zie en hoor je bijna overal. Vooral omdat ons in de mode bladen een ander beeld wordt gepresenteerd: namelijk die van het mooie model met de slanke, cellulitis vrije benen.

Wie krijgt er last van?

Hoe je het wendt of keert, bijna iedereen heeft cellulitis. Sommigen hebben er meer last van dan een ander, maar uiteindelijk krijgt 90 tot 95 procent van alle vrouwen last van deze kwaal. Hecht daarom niet te veel waarde aan de impressie die modellen uit roddelbladen achter laten. De meeste vrouwen hebben te maken met dit euvel. De enige die er minder last van hebben, zijn Aziatische en zwarte vrouwen. Zij hebben er minder last van dan blanke vrouwen.

Hoewel je dit misschien denkt, heeft cellulitis niks te maken met overgewicht. Het is wel zo dat je het meer ziet als je wat zwaarder bent. Dit komt omdat cellulitis bestaat uit vetcellen. Deze worden groter naarmate je gewicht aankomt.

Wat kun je er tegen doen?

Iedereen heeft het en iedereen wil er vanaf. Maar hoe pak je dit aan? Helaas er is geen wonder middeltje dat werkt tegen cellulitis. Je zelf insmeren met dure middeltjes werkt niet. Deze kosten je alleen veel geld en zetten geen zoden aan de dijk.

Toch zijn er wel een aantal mogelijkheden om het effect van cellulitis te verminderen en je benen strakker te maken. Ten eerste is het belangrijk om goed te sporten. Vooral een combinatie van cardio training en krachttraining werkt erg goed. Dit zorgt ervoor dat je minder lichaamsvet hebt en hierdoor is je cellulitis minder zichtbaar. Dit is zeker geen garantie voor succes. Dik zijn betekent niet automatisch dat je cellulitis hebt. Ook slanke vrouwen hebben last van dit euvel.

Beter is het om je eetpatroon te wijzigen. Probeer vooral om gezond te eten. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van je huid verbetert. Doordat je je vetpercentage vermindert, is de cellulitis ook minder zichtbaar.

Sommige vrouwen kiezen voor plastische chirurgie. Toch is dit niet altijd de beste oplossing. Ook dit is geen garantie voor succes. Bovendien is het geen ingreep die niks voorstelt. Cellulitis behandelingen zijn vaak erg prijzig, het is niet zonder pijn en vervolgens is het ook niet 100 procent zeker dat je van dit kwaad af bent.

Het is het best om te gaan sporten en je eetpatroon te veranderen. Dit zal zeker werken en zorgen dat je gestroomlijnde en slankere benen krijgt. Als dit niet werkt, probeer het dan gewoon te accepteren. Niemand is perfect en iedereen heeft wel ergens last van. Ga in ieder geval niet je goede geld uitgeven aan dure crèmes of behandelingen die toch niet werken. Cellulitis blijft een lastig probleem voor veel vrouwen. En de ideale manier om het kwijt te raken of te voorkomen, naast het gezonder eten en veel sporten, bestaat gewoonweg niet.