HOME VOEDING SPORTEN DIETEN ARTIKELEN OVER ONS
calorieentabel

Calorieën Tabel

Het Nut van een Calorieën Tabel!

Voeding levert cholesterol. Dit is een vetachtige stof die nodig is om lichaamscellen aan te maken. Het zorgt ook voor bepaalde hormonen en galzuren. Zeventig procent van de cholesterol in ons lichaam maakt je lichaam zelf aan. De rest komt voornamelijk uit voedsel, vooral van dierlijke vetten. Met name de hoeveelheid verzadigd vet in uw voeding vergroot het cholesterolgehalte in het bloed. Hoe meer je van deze vetten eet, des te meer cholesterol komt er in je lichaam. Ook roken en te weinig lichaamsbeweging zijn van invloed op het cholesterolgehalte. 15% van de Nederlanders heeft een te hoog cholesterolgehalte.

Het is dus belangrijk dat jouw slagaders schoon blijven. Door gevarieerd en gezond te eten, zorg je dat je cholesterol gehalte in het bloed op een normaal niveau blijft. Onderzoek heeft verbanden tussen bepaalde ziekten en bepaalde soorten voeding aangetoond. Vooral zout kan bloeddruk omhoog jagen. Dit vergroot de kans op een beroerte. Ook is een hoog cholesterolgehalte van invloed op hart- en vaatproblemen.

Pas op met tussendoortjes!

Een goed basis is drie maaltijden per dag. Let wel op de tussendoortjes. Die kunnen ongemerkt veel calorieën leveren. Vermijd tussendoortjes als koek, gebak, chocolaatjes, chips, snacks, frisdrank, sap en alcohol. Neem ze alleen bij speciale gelegenheden en met mate. Dus niet de hele doos maar bijvoorbeeld één chocolaatje of één koekje. Ook voor alcohol geld hetzelfde. Een of twee glaasjes alcohol op een dag kan geen kwaad. Het liefst niet iedere dag. Kies als gezonde snacks eens voor rauwkost als stukjes bloemkool, radijs of komkommer, bleekselderij of wortel. Maar een biscuit, rijstwafel, popcorn of bouillon kan ook.

Ook met drinken kun je makkelijk voor een slankere variant kiezen. Neem eens dranken zonder calorieën zoals koffie en thee zonder melk en suiker. Maar bijvoorbeeld water met een smaakje en light-frisdranken zijn ook goed. Al deze tussendoortjes zorgen voor een hogere cholesterolgehalte.

Suikervrije Feestdagen Boek

€ 17,95

De feestdagen staan weer voor de deur en je maakt je al zorgen over alle suikers die je tijdens deze periode gaat nuttigen? Zit je net in zo'n lekker flow waarin je veel gezond eet en je goed voelt? D lees meer...Fit Foodkit Mannen

€ 19,95

Voor een fit en optimaal functionerend lichaam is sporten alleen niet genoeg. Het begint namelijk allemaal in de keuken. Zonder hoge kwaliteit voedingsstoffen krijgen je spieren niet de juiste energie lees meer...